Grab the widget 

Monday, August 30, 2010

Solat Hajat Lepas ASAR Di Pasir Mas Halang Bukan Muslim Masuk Mesjid

Tolak Qur’an dah sekarang tengah tolak sunnah, tak pelik lah…………. itu nama nya UMelayuMamakNO, berlagak tahu semua tapi bangang semua nya. Memang UMelayuMamakNO Busuk dari kepala sampai ke kaki. [lihat]

Hal2 Agama pakai kepala lutut, ada ALAMAK pun bisu, ada ke nak buat Sembahyang Hajat lepas  Solat Asar ?.

عن أبي هريرة رضي الله عنه
أن رسول الله صلى الله عليه وسلم نهى عن صلاة بعد العصر حتى تغرب الشمس
    ، وبعد الصبح حتى تطلع الشمس

Maksudnya: Dari Abi Hurairah r.a :
Sesungguhnya Rasulullah s.a.w melarang dari mengerjakan solat selepas asar sehingga terbenam matahari dan solat selepas subuh sehingga terbit matahari.
[hadis riwayat ; Imam Bukhari, Imam Muslim, Imam Abu Dawud, Imam Tirmizi, Imam Nasaie dan Imam Ahmad].

image Tok Jahil Tukil [lihat disini]

Kerja dan cadangan siapa kerja2 solat hajat lepas Asar nih ? , tak lain dan tak bukan ialah orang yang juga MENCADANG KAN DI ADAKAN UNDANG2 MENGHALANG ORANG BUKAN ISLAM MEMASUKI MASJID ATAU SURAU, dengan cadangan ini merupakan satu desakan atau bantahan terhadap keputusan Majlis Fatwa Kebangsaan yang telah memutuskan sebelum insiden Yb2 non Muslim masuk masjid lagi, bahawa Hukum Pelancong Bukan Islam Memasuki Masjid Dan Ruang Solat Utama Di Dalam Masjid ada lah Harus [rujuk].

Olih kerana Fatwa itu tidak menguntungkan Umno, lalu perkasa jadi jaguh dan mendesak di adakan undang2 baru yang sesuai dengan selara Umno, ALAMAK muda bolih beri cadangan. [baca sini]

 

2 comments:

azman kamarul said...

Kerana mabukkan kuasa dan harta dunia mereka sanggup mengubah hukum Allah.Dulu mereka hanya menolak hukum Allah tetapi kini nampak gaya dah mula nak ubah hukum Allah.

Anonymous said...

MEREKA HANYA ISLAM...TAPI LIDAH MEREKA KAFIR...

Komen Terkini

lain lain artikel