Grab the widget 

Saturday, November 20, 2010

Kah Kah Kah Orang Asli Galas Setia Dengan Perjuangan Umno

Kah kah kah ……………………….Tengku Razaleigh berkata kaum itu yang setia dengan perjuangan Umno telah memberikan sokongan padu bagi membolehkan BN menebus semula maruah selepas kekalahan kerusi DUN Galas pada pilihan raya umum lalu.

imageIni Orang Asli Umno Malaysia, ini boleh di lihat lagi di Lebir dalam Parlimen Lu Musang.

Kah kah kah ……………………Orang Asli tolong tebus MARUAH Umno ?……………Oiiit ! aku tak tahan dah…. nak terkencing ni…………[korang baca lagi la disini].

image ini banglo Orang Asli Umno, Orang Asli bela Umno, Umno bela Melayu RASUAH.

Gurkha Umno Kata "Saya fikir sekiranya tidak kerana sokongan padu daripada kaum itu sudah tentu kita daripada BN amat sukar memperoleh kemenangan dengan majoriti besar.

tok ggawo said: melayu ?, melayu tipu melayu, melayu tipu Asli, melayu tipu cina, melayu tipu india, melayu tipu sabah, melayu tipu melayu umno felda, ini tentu melayu umno.

2 comments:

Pak Oncu said...

hahahahahah dan Cini/Hindu lak perkuda kan MELAYU hahahhahahahaha !!

gedebeKB said...

tok gawo,
aku rasa orang melayu lebih bernasib baik dari orang asli.
orang putih jajah melayu, sebelum dia nak tinggalkan Tanah Melayu, dia berikan org melayu pendidikan, dibukanya kolej dan sekolah, orang melayu dapat belajar, bolehlah orang melayu jadi kerani, doktor, peguam, DO dan tentera pacak.
Namun UMNO menindas orang asli lebih teruk daripada inggeris menindas org melayu.
Setelah 53 tahun UMNO memerintah, org asli masih lagi berada dalam alam jakun. Tiada projek khusus yang dilaksanakan untuk mengubah kehidupan orang asli, melainkan budaya meminta sedekah dan penerima sabsidi.
Akibat kecuaian UMNO, orang asli tidak menikmati langsung kesan perkembangan pendidikan. Bahkan sepanjang 53 selepas diberikan mandat, UMNO gagal menunjukkan tangannya kepada dunia bilangan orang asli yang menjadi guru, doktor, peguam dan golongan prefosional lain.
Bahkan melalui JHEOA, mereka dilatih mmenjadi kelompok peminta sedekah tegar dan penerima sabsidi.
Pada hari ini UMNO boleh berbangga dgn sokongan tak berbelah bahagi orang asli kepada mereka, namun jangan salahkan sesiapa kalau suatu hari nanti, orang asli mencari kubur pemimpin UMNO untuk dikencing.

Komen Terkini

lain lain artikel