Grab the widget 

Sunday, January 09, 2011

3 Peti Undi Majoriti Cina Dun Tenang Tolak BN Pada Pru13

Peti2 undi penduduk majoriti Cina di Dun Tenang pernah menolak BN pada PRU12 yang lalu, di peti undi Bandar Labis Timor, Bandar Labis Tengah dan Labis, BN dacing umno apco KO  di ketiga-tiga peti undi ini, hanya melayu2 yang makan rumput jah pangkah BN umno apco, melayu ada hati perut ka ?.

image

Agak2 kalau melayu2 menang kan dacing lagi disini, pembangunan nya boleh setaraf kah dengan bukit bintang di KL ?, tahu kah kamu orang bukit bintang tak pernah undi dacing atau kapal layaq…, tahu kah kamu hayat BN umno apco bergantung kepada pengundi2 melayu umno felda untuk mengurus negara ini ?, tapi apa balasan nya kepada kamu, ahhh !, pemimpin2 bn umno bergelak ketawa dan berjoli2 dengan mandat yang kamu bagi, sehingga mengaut harta2 rakyat untuk kepentingan peribadi sendiri, apa mereka peduli pada kamu.

Pemimpin bn umno memang seronok kalau masih ramai lagi melayu meminta2, ini kerana mudah mereka menyogok dengan pelbagai janji2 kosong, tambah2 di musim2 PRK, cakap apa saja…… mereka sanggup berjanji………..jangan tertipu lagi, lihat saja di PRK2 yang lalu, di Manik Urai, Galas dan di mana saja, tak tertunai janji2 yang di janjikan, orang Asal Galas tetap di hutan belantara serta bergantung nasib dengan tulang 4 kerat mengeluarkan sumber2 hutan sebagai rezeki mereka.

Di Kelantan, penyokong2 umno BN lama sudah pupus kalau tanpa subsidi, yang liar sikit bergantung pada projek2 bawah seliaan jabatan pembangunan persekutuan, sebab itu jabatan ini mesti ujud, kalau tidak……………….mampos baham tanah orang2 umno nih.

Jadi, pada melayu2 cuba sekali tolak bn umno dalam prk ini, lepas ini boleh lihat lah malaun2 umno manja2 kan kamu, selamat mengundi PAS, insyaAllah….

1 comments:

joecharlie said...

Sunday, January 9, 2011Tenang: Sudah habis manis, buang macam hampas
Itulah PAS ...

Sanip bin Ithnain ialah bekas ketua Pas Cawangan Felda Sungai Sayong. Dia adalah bekas calon Pas DUN Pasir Raja 2004.

Sejak tahun 2005, dia jatuh sakit urat saraf. Dia juga hadapi lemah sebelah kiri badan akibat angin ahmar.

Dari tahun lepas 2009, keadaannya bertambah teruk. Sudah tidak boleh bercakap tapi masih boleh mendengar sedikit-sedikit. Duduk dan bergerak pun terpaksa guna kerusi roda sahaja. Sekarang pakai pampers.

Begitu banyak pengorbanannya pada PAS, tidak dipeduli langsung. Mana dia orang2 PAS dari Johor macam Din Puduraya, Suhaizat Kayat, dan lain-lain.

Konon Mazlan Aliman berkorban untuk orang Felda. Orang PAS dalam Felda pun dia tidka boleh bela. Akhirnya jiran tetangga orang UMNO juga yang bela.

Siapa nak tolong boleh hubungi di E2, Felda Sungai Sayong, Kota Tinggi. No. Telefon: 07-8977632.

Bantulah atas peri kemanusianan walaupun dia berlainan parti. Kita anggap dia orang Muslim walaupun Tok Guru dia anggap kita kafir.

Ada lebih, bantulah dia.

Walaupun masa banjir di Kedah, kerajaan negeri hanya bantu orang PAS dan tidak bantu rakyat jelata yang bukan ahli PAS. Kita bantu juga ...
Posted by The Unspinners at 8:30 PM 5 comments

Komen Terkini

lain lain artikel