Grab the widget 

Sunday, August 02, 2009

PENIAGA RUGI RM600 JUTA EKORAN DEMO BANTAH AKTA ISA

Macam mana mamat ni jadi Menteri nih, tak sampai 48 jam dia dah bolih menilai kerugian peniaga dan kerosakan harta awam berjumlah  dalam RM100 juta ke RM200 juta, demikian kata mamat menteri wilayah nih !, bila masa pulak dia pegi banci peniaga peniaga dan berapa lama ?, sehingga begitu cepat membuat nilaian.

Malaysia Opposition Protest RM600 juta lah !,…ko tanya tak peniaga tu sebab apa rugi ? dan harta awam rosak ?, ko jangna nak kencing orang la………

Oi !, pdRM arahkan mereka tutup kedai la, termasuk SOGO, aku tanya staff dia, kenapa tutup ?, sebab apa pdRM suruh tutup ?, sebab pdRM nak lepas Bom asap dan sembur water cannon……….., supaya peserta demo tak bolih berkumpul dan berarak dengan aman menuju ke Istana Negara, nak serah memo pada Agong.

Bila pdRM lepas Bom asap dan sembur Water cannon, mesti la orang lari lintang pukang, termasuk lah masuk dalam kedai untuk selamat diri, atau melanggar apa apa harta awam.

Aku sendiri pun tak tahan dengan menatang tuh, walau pun sudah banyak kali sertai demo.

Apa salah kalau ubnRM dan pdRM jaga laluan traffic bagi memudah kan peserta demo berarak, untuk menghantar memo yang masa nya tak sampai 2jam, dari tak pasal pasal mengeluarkan belanja yang banyak hanya nak provok peserta je, sampai menggunakan 2 buah Helicopter, tak kurang 5000 anggota pdRM, sampai berjam jam lama nya, kalau bukan kerana nak membalas dendam dengan peserta Pro pembakang.

Banyak korang buat komisen kot….. bila ada projek macam nih……………….projek balas dendam.

0 comments:

Komen Terkini

lain lain artikel