Grab the widget 

Thursday, July 09, 2009

ADA LAGI YANG PERLEKEH CALON PAS ? NANTI…. AKU BANTAI….. PRK N41 DUN MU

Kalau ada lagi yang perlekeh tentang Sijil Pendidikan calon PAS, hati hati nanti aku akan bantai…….korang !,  nih ! aku ulang, Calon PAS walau pun tiada Degree dalm pelajaran tapi dia adalah antara usahawan yang berjaya di daerah Kuala Krai berbanding dengan PARTI RASUAH  yang mengharap subsidi dan kontrak ANUGERAH gerenti untung banyak, dia juga dikatakan mempunyai LESEN IMPORT EXPORT IKAN, EHH ! korang ingat ada lesen import export tu PERAIH ke ?..ye… 30 tahun dulu dia memang peraih, tapi berkat usah gigih nya dia berjaya dan setaraf dengan koporat2 lain……..ubn berpendidikan tinggi pun NGOK sebab tak makan ikan dari peraih..... tentang hutang, biasa la oii, kan ikan tu di order dulu bayar kemudian, ada sesiapa berniaga tak berhutang ?, tak kan nak ulang alik hari hari ke tak bai ke kuala besut, itu orang panggil tokei bodoh …… buang masa …zaman ni bolih dikatakan semua orang ada handset, bolih SMS dan tercanggih lagi email……korang apa tau…..atau buat buat tak tahu.

DSC02632 Abe Ji calon PAS bersama MP KUALA KRAI DR HATTA semasa bersama bloggers 12.00 th. 7 july 2009 di Markas Induk PRK N41 PAS.

Calon UBN tiada rekod khidmat dengan masyarakat, semasa bertugas di kesedar Peria dia hanya mengkayakan individu tertentu saja, hanya kontraktor ?………Kah Kah akh !… kontraktor ?…. siapa ?………, oittt !  UBN calon korang toksah menyamar la woi, dia tu ELITE…. oii ! calon PAS sejak muda lagi bergaul dengan orang susah, dia tau laa hal hal orang susah semasa dia jadi PERAIH DULU…..

5 comments:

MANTRA said...

Bukan soal abe Poji tidak ada sijil atau ijazah yang dipersoalkan... abe Poji tu menulis dan membaca pun tak boleh...

Bayangkan nanti semuanya minta orang lain tolong bacakan... Belum lagi sekiranya surat bahasa inggeris yang perlu dijawab... betul rasulullah pun tidak pandai membaca dan menulis tetapi masih adakah siti khadijah di dalam PAS?

tok ggawo said...

ni satu bingai nih ! mantra yang tau sebelum tau, abe uji sekolah pondok sungai durian , selain belajar hal hal ugama, dia juga belajar membaca dan menulis, bapa aku tak pernah masuk kelas hanya jenguk jenguk pun boleh membaca dan menulis, jangan megah dengan sijil tau.......

chegarMD said...

sapa kata dia tak buleh menulis,na
mpak nya mantra ni pergi jauh sanga
t. orang bercakap tentang sijil tinggi/rendah. dia masuk taufik lain pula.lain kali kalau tambah gulai,tambah pda pingan yg betul,,,

Anonymous said...

mantra tu bukannya bingai lagi dah sampai tahap bosom dah bodoh sombong.Dia ingat calon B-end tu ada degree tu pandai sangat.Ada degree tapi bosom politik.Bila kalah di MU kerja melayang p duduk di Putrajaya.PRU 13 Insyaallah PR tawan Putrajaya...lu pikir la sendiri mana mau duduk?????????????????????

{Suria Muhammad} said...

Here's another problem dgn melayu yg asyik fikir, orang blaja pondok ni close-minded etc. yes, rasulullah tak tahu membaca & menulis but i don't see any point why she ought to make a comparison dgn 'adakah siti khadijah di dalam pas'

and is it true he really don't know how to read & write?

Komen Terkini

lain lain artikel