Grab the widget 

Wednesday, May 27, 2009

UTUSAN MALAYSIA KSG (kurang segar) PRK DUN M/URAI (laporan tipu awal olih UM KSG)

Akhbar utusan Malaysia kurang segar dan panas kepala, perlu dirawat dan dikitar semula,  melaporkan Dr. Zulkefli, seorang pengamal perubatan yang memiliki dua buah klinik di Chiku dan Gua Musang sebagai pencabar Ismail Yaacob pada pemilihan Pas kawasan baru-baru ini, untuk jawatan Timbalan Yang Dipertua, yang mana beliau tewas dengan lima undi, yang sebenarnya Zulkifli Yaacob yang Pada Pilihan Raya Umum 1999, Zulkifli menewaskan calon Barisan Nasional (BN), Mohd. Razali Che Mamat dengan majoriti 639 undi bagi DUN Guchil, bagaimanapun tewas kepada Dr. Shamsul Ikhwan Ashaari Azmi di kerusi sama dengan majoriti 53 undi pada Pilihan Raya Umum 2004, bukan Dr. Zulkefli.
Ini merupakan KEBODOHAN awal utusan Malaysia dalam melaporkan berita dalam PRK MURAI untuk perbodohkan orang ramai. ( lihat sini ).
 
Oi ! utusan KSG jangan bodohkan orang la, Zulkifli mana ? kaki putar betul lah.


2 comments:

Cikgu said...

Majoriti Angka 53 undi itu adalah kekalahan Us Zamzuri Mat Lazim apabila tewas kepada calun BN Zulkifli Omar pada PRU 2004 di DUN Manek Urai. Ustaz Zulkifli Yaakub tewas dengan majoriti 800 lebih kepada calun BN Dr Shamsul Ikhwan Ashaari PRU 2004 di DUN Guchil-Harap Maklum

tok ggawo said...

terima kasih cikgu,
aku pun pening main dengan UM KSG nih.

Komen Terkini

lain lain artikel