Grab the widget 

Sunday, February 13, 2011

53 Tahun Melayu Tiru Agama Selain Islam

Melayu merasa agama Islam yang mereka anuti tidak cukup, terpaksa meniru2 agama lain, atau melayu tak ada agama sedang mencari agama selain Islam ?.

image adakah pakain ugama selain Islam yang anak pemimpin melayu ini tiru ? (gambar anak Timbalan Menteri Perdana Ketuanan Melayu dan rakan)

Menyambut hari Kekasih atau Hari Valentine Isnin ini bercanggah dengan Islam ramai yang bising2, sedangkan Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia pada 2005 telah memutuskan bahawa sambutan Hari Kekasih adalah haram bagi seluruh umat Islam.

Kalau begitu kot ada yang masih merai atau menyambut nya kalau yang melayu nya tentu lah bukan melayu yang Islam, salah lah tanggapan selama ini melayu itu Islam dan Islam itu melayu.

Begitu juga kalau ada lagi yang bising2 dan tak senang hati dengan Fatwa diatas itu, sah lah mereka bukan dari kalangan melayu Muslim.

Setiausaha Agung MCA rakan karib parti ketuanan melayu Umno mengatakan “janganlah dikaitkan dengan mana-mana agama.” “Sambutan Hari Valentine ialah hanya untuk mengukuhkan hubungan dan bukan semestinya di kalangan pasangan muda tetapi juga yang telah berkahwin dan sudah lama berkahwin. Nnate MCA ni start dari presiden nya lagi asyik hina Islam (bukan melayu) jah, ini kerana MCA tahu kalangan pemimpin ketuanan melayu langsung tak tahu Islam, ugama bagi mereka GITU2 jah.

1 comments:

Panglima7 said...

Assalam Tuan.
Blog tuan memang hebat. Mohon sesangat agar tuan dapat linkkan blog Panglima7 di sini. Terima Kasih..moga dirahmati Allah hendaknya.

Komen Terkini

lain lain artikel