Grab the widget 

Tuesday, April 13, 2010

Kuasa Politik Melayu Kuala Krai Semakin Terhapus

Khusus nya DUN Guchil semakin ketara, hari kesehari melayu Kuala Krai Dun Guchil semakin terpinggir, tidak mustahil suatu hari nanti bandar Kuala Krai akan jadi China Town.

Sana sini banyak taman2 perumahan tumbuh macam cendawan, kebanyakan taman2 ini tdak termampu olih golongan melayu berpendapatan rendah untuk memiliki nya.

Walau pun ada Melayu yang mampu, tapi berapa kerat jah, yang selebih nya dimilki olih bangsa selain melayu.

Kalau nak harap kan kerajaan sediakan kediaman murah untuk rakyat berpendapatan rendah jauh panggang dari api.

10-20 tahun lagi majoriti melayu kelantan peratusan akan menurun, seterus nya melayu akan berhijrah di tanah2 haram pendalaman.

Yang aku heran orang politik hebat2 PAS Kuala Krai buat apa hah !, oh ya, mereka hanya fikir kan diri sendiri jah dan kaum kerabat mereka saja diutamakan, bersyarah berdegar2 gunung bolih runtuh, walau pun kuasa politik semakin terhakis.

Nampak sangat yang MDKU banyak harta2 di alibaba kan untuk membangun, pperghh !, tiada satu pun rumah kos rendah untuk rakyat berpendapatan rendah, kalau Flat pun kira ok gak, 4-5 block, ni tidak…….. hampess.

Ini lah di namakan melayu bunuh melayu, kalau pasal menghamun UMNO, huh ! juara, 20 tahun lebih Pas terajui Kelantan, Kuala Krai…………………pemimpin2 dari K/Krai………………pegi mampos sama lu orang lah !…………baik Bhehim Ali la pulak, sekurang2 ada jambatan.

3 comments:

Anonymous said...

Bro,
1.Tu la bagaiman UMNO dikatakan tidak membela MELAYU di Penang, Selangor dll...

2.Lihat je kat KB, Wkaf Che Yeh, Kubang Kerian dan Bandar baru Tunjung...Mana MELAYUNYA....

adibeta,
kubang kerian, kelantan.

Mamat Drebar said...

balik kuang doh mu loni wey....

Mr. President said...

Sama lah tu,
jalan-jalan di kawasan Kuala Krai terutama kawasan saya, di Dun Dabong...dh lama rosak...xde pembelaan apa pun...time p/raya, semua janji, kalu boleh nk bina Dabong satu lapis lagi....huhuhuhu....
so, baikilah cepat...

Komen Terkini

lain lain artikel