Grab the widget 

Wednesday, March 31, 2010

Orang Tak Gheti Perlembagaan PAS Tak Bolih Jadi Ahli PRK p94

Aku tak gheti perlembagaan PAS, tapi sistem dalam PAS demokrasi juga, undi angkat tangan.

Kata nya PAS terpaksa mengikut sistem sedia di M’sia, ia itu demokrasi berpilhan raya, bukan berlawan pedang atau peluru berpandu.

Bila ikut sistem demokrasi berpilihan raya, PAS terpaksa terhegeh2 membuai lena orang atau pengundi supaya taksub pada PAS.

Semua sekali atau sebahagian pengikut PAS itu taksub membuta tuli ?, PAS menang lah pilihan raya kerana di sokong sebahagian yang taksub membuta tuli, seperti lembu di cucuk hidung, tuan lembu semakin eksyen, kerana lembu2 tidak bolih masuk campur hal2 tuan lembu.

Silap kalau mengatakan sebahagian penyokong itu turut ikut membuta tuli, mereka ikut dengan tanpa menghafal perlembagaan PAS, perlembagaan PAS bukan Al Qur’an.

Pengikut, penyokong PAS hanya berharap pada janji2 Pemimpin PAS jah, kerana mereka mengatakan Pas hendak memartabatkan Islam berbanding Umno, peduli apa perlembagaan PAS ?, kan  mdah saja ?, ini sudah memadai samada ada atau tiada perlembagaan PAS.

Pemimpin tu yang penting, mesti ikhlas, tidak akan memungkiri janji2 sudah lah.

Nakhaei lari semasa ada nya pelembagaan PAS, Asri keakhir hayat tidak bersama PAS semasa adanya perlembagaan PAS.

Pemimpin semakin EKSYEN, sebenar nya pelembagaan PAS tak lebih dari nak mendisiplin kan Pemimpin PAS  jah. elok perlembagaan pas belum tentu Pemimpin turut baik bersama perlembagaan, perlembagaan pulak wajib kena ada, kerana nak membawa jemaah menyertai P/Raya.

0 comments:

Komen Terkini

lain lain artikel