Grab the widget 

Wednesday, March 24, 2010

Oit ! Pomen Cabuk Pun Surf Internet Laa

Zaman sekarang ni nak tahu, pomen cabuk pun surf internet, siap ada 3-4 blog lagi, template edit sendiri, sehari 2-3 kali update blog, tahu pulak apa web hosting, free file hosting bagaimana nak berkongsi file dengan dunia, pc laptop format sendiri, desktop klon sendiri, dah tahu guna javascript dan edit ikut selera sendiri tanpa copy paste, ms acces tahu pulak guna untuk membuat database, ms exell untuk accounting tak yah cakap dalam kepala jah, image2 takyah upload terus, jadikan javascript dulu dan paste kan mana nak letak siap dengan link lagi, dengan tidak ada asas IT sikit pun, sekolah lah lagi weak………………..tak ada peluang, tinggal di ceruk hulu negeri dalam negara melayu Umno, harap2 Pas tak sama ngan Umno Rasuah.

Ini cerita benar dari kawan aku.

Ada PAS ajar semua diatas tu, PAS tak ajar pun budak merempik, ada penoreh getah pun CELIK IT berbanding pemimpin Pas yang berdegar2 mamah MIC (bukan M.I.C.), education level bawah pada aku pun ada, tapi apa bolih buat nafsu…., ustaz ?……….ahhh gelaran jah, dah image macam tuan guru, nak tahu, suruh baca Do’a atau Khutbah, atau suruh sebut perkataan Allah, kalau nak dengar bunyi macam onglloh,……………mampos!

Jadi, pemimpin tak yah lah takut dengan media baru, kalau niat dan hati benar2 bersih untuk membela Agama dan Ummah.

0 comments:

Komen Terkini

lain lain artikel