Grab the widget 

Sunday, November 15, 2009

Khazanah Kelantan Hanya Untuk Individu Tertentu Dan Orang Luar

Aku dah kata dah, hasil kekayaan Negeri Kelantan selama ni di bolot olih orang tertentu saja dan syarikat luar kelantan dan orang bukan bumiputra.

Rakyat bawahan hanya puith mata dan telan air liur jah, banyak hutan2 simpan di gondolkan, mengambil balak2 dengan alasan untuk membuka ladang konon nya, ladang sawit lah dan GETAH CLONE, antara hutan simpan yang di rogol, hutan ulu Temiang, Relai, Sg Sam, lebir dan banyak lagi lah, berpuluh2 ribu hektar, satu pun tidak ada untuk rakyat bawahan, jangan kata tanah2 itu di agih pada rakyat yang tiada tanah, lot kediaman pun habuk jah.

Berselindung di sebalik LADANG RAKYAT, tapi yang dapat kakitangan kerajaan, orang pencen, kami ?, tetap zero………………

Dan yang di bawah ni …. siapa alibaba dan broker2, aku pernah dengar cerita2 seperti di bawah ni dulu, sesetengah mungkin aku kenal, lokasi nya tak silap aku belah Aring

Seal  Group melalui anak syarikatnya Kelantan Lumber Products Sdn Bhd (46025-H) telah menghidupkan semula activiti sawmill nya  di Kuala Krai  bermula tahun 2007.

Pembalakan menjadi satu daripada kumpulan perniagaan teras menggabungkan berbagai aktiviti seperti penuaian balak, jualan balak-balak kayu dan produk berkaitan kayu lain, peruntukan infrastruktur pembalakan dan perkhidmatan pengangkutan. Kegiatan Sawmilling melengkapi aktiviti-aktiviti pembalakan syarikat ini.

Seal Group melalui Great Eastern Mills Berhad telah menjamin 10,000 ekar konsesi hutan daripada Kerajaan Negeri Kelantan dan dimulakan pembalakan semenjak 2007. baca dari sumber asal dibawah

Seal Group vice its subsidiary Kelantan Lumber Products Sdn Bhd (46025-H) has reactivated its sawmilling activities in Kuala Krai in the beginning of 2007.

Logging being one of the Group's core businesses incorporates a range of activities such as timber harvesting, sale of timber logs and other timber related products, provision of logging infrastructure and transportation services.  Sawmilling activity complements the logging activities of this company.

Seal Group via subsidiary Great Eastern Mills Berhad has secured a 10,000-acre forest concession from the State Government of Kelantan and commenced logging since 2007. tengok sini.

Mula nya aku tak percaya juga pada kickdefella ni, tapi bila aku ingat2 balik, eh ! munasabah pulak.

0 comments:

Komen Terkini

lain lain artikel