Grab the widget 

Saturday, October 03, 2009

70 PERATUS PENGUNDI POS PRK N31 BAGAN PINANG ADALAH PESARA TENTERA

Kalau benar apa yang di lapourkan, sah lah spRM dan ubnRM sudah lama menipu rakyat 1M’sia.

70 peratus daripada 4,604 pengundi pos yang berdaftar di Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, adalah anggota tentera yang telah bersara dan tidak lagi tinggal di kawasan itu.

spRM patut mengkaji semula kaedah atau mekanisme yang boleh diambil dalam menangani isu tersebut bagi mengelakkan timbulnya persoalan sama ada daftar pemilih itu benar-benar bersih atau sebaliknya.

Melalui semakan yang dibuat, di dapati mereka (pengundi pos) yang benar-benar tinggal di Kem Sirusa (di kawasan Bagan Pinang) ialah sekitar 1,200 orang sahaja.

"Daripada senarai yang dikeluarkan (SPR), memang 4,604 orang tetapi hasil semakan mendapati hanya 1,200 orang yang masih tinggal (di kem itu) dan di akui 1,200 ini memang berhak mengundi. Tetapi persoalannya mengapa senarai itu boleh menjadi 4,604 orang.

Angkatan tentera, mereka yang telah bersara sememangnya tidak lagi tinggal di kem kecuali mereka yang masih dalam perkhidmatan.

PAS bimbang mereka yang tidak tinggal di kem dibenarkan mengundi. spRM tidak perlu kekalkan nama mereka di mana mereka tidak lagi tinggal di situ.

bagaimanapun diakui bahawa spRM tidak mempunyai kuasa untuk memindahkan nama dan alamat pengundi selagi mereka sendiri (anggota tentera terbabit) tidak mengubahnya.

Ini sudah dikira ramai dah wakil rakyat HARAM yang mereka menang di tempat ada kem tentera, termasuk juga PE EM UNDI POS Naji……dan termasuk juga menerima elaun HARAM, pendek kata hidup dan mati nya semua HARAM jadah….

sumber dipetik disini

1 comments:

perfectwater75 said...

Salam,

Mari semua teka tajuk gambar ini!

http://perfectwater75.blogspot.com/2009/10/aktiviti-reganganteka-tajuk-gambar-ini.html

thx!

Komen Terkini

lain lain artikel