Grab the widget 

Thursday, August 06, 2009

AGONG KATA RUJUK AL QURAN UMNO SAY NO

Cakap bolih sebarang cakap, Agong Titah memang 100% betul, kerana Baginda seorang yang menganut Ajaran Islam dan payung kepada rakyat jelata M’sia, sebagai ketua negara Baginda wajib menitah kan kepada Kerajaan dan rakyat jelata supaya patuh kepada ajaran Islam, serta menerima pakai segala hukum hakam yang terkandung dalam Al Quran, Titah Agong tengok disini.

Kerajaan ubnRM patut rujuk kepada Al Quran serta mengamal yang makruf dan meninggal kan yang mungkar, tapi ubnRM sebaliknya, dia memperbanyakan yang mungkar dari yang makruf, mana  tidak nya, kilang arak di bina, orang islam pulak yang menerajui kilang arak, bila kilang arak ubnRM buat, mesti pulak premis jualan di beri lesen, orang Isalm yang menerajui kilang arak, agak agak ada ke peluang pahala dia dapat seumor hidup nya ?.

Setakat mendabik dada membuat Masjid, kilang arak, keluar lesen arak, keluar lesen judi, ada menteri jaga agama, ada jakim, ada mufti, ada melayu islam kongsi kilang arak, ada melayu islam kongsi pusat judi, ada melayu islam rasuah, oi ! itu orang panggil amar makruf amar mungkar………ini bukan ciri ciri negara Islam La, Al Quran tak ajar  macam tu……itu ajaran Syaitan nama nya, lepas tu kata M’sia negara Islam, negara islam apa semua pakai bantai semacam je.

Sudah lah ubnRM, ikut lah cakap Agong tu, Baginda dah nampak sangat dah, peraturan yang ada sekarang dan menjadi amalan ubnRM tu tak bolih menyelamat kan manusia di Dunia hingga ke Akhirat.

Yang susah nya Tuanku, Pemimpin tertinggi ubnRM nih takut kepada Islam, takut kalah pilihanraya dan tak dapat berkuasa serta tak berpeluang untuk RASUAH, di tambah tak yakin kepada Islam ugama yang di anuti nya.

Sebab itu kerajaan ubnRM tak rujuk kepada Al Quran, mereka rasa lekeh lebih baik mereka mengikut undang undang yang di cipta olih manusia selain dari Allah, sebagai contoh ISA 1960 dulu, mat saleh kafir yang cipta ISA tuh………….toksah cakap berapa puluh kali pinda ubah lah, otak manusia terbatas nak jaga manusia, manusia bukan cipta manusia, manusia sama manusia 2x5 5x2 jah……bagi Allah, Dia hanya memilih siapa yang lebih takut dan taat kepada Nya, bukan pangkat tinggi.

Allah mencipta manusia dan seluruh alam ini, Allah memberi Al Quran kepada manusia, supaya mengamal dan merujuk kalau kalau ada tersilap tersalah semasa mengurus antara manusia dan manusia serta alam semesta ini, Allah sertakan manual nya sekali supaya kita tidak sesat ia itu Quran, tapi ubnRM senang senang tolak mentah mentah.

Cukup lah ubnRM, tersesat terlalu jauh dah, kembali lah kepada Tuhan mu.

0 comments:

Komen Terkini

lain lain artikel