Grab the widget 

Thursday, August 26, 2010

Double Stended Kakitangan KERAjaan Jah Dapat

RM400 RM500 la berlumba2 KERA KERA jaan nak bodek dan tunjuk prihatin kepada kakitangan KERA KERA jaan jah, tak nampak dah yang siku lutut kepala nih………….

Kalau yang kelas siku lutut kepala ni bagi beras sekampit pun bagai nak RAK buat majlis, Ppppergh !, agak nya kakitangan jah yang mengundi dan pilih KERA KERA jaan tuh……………KERA KERA jaan ni pun Buta mata gamok nyo, membodek tak kena tempat, Oitt ! prihatin la sikit kat golongan yang tiada jaminan oleh KERA KERA jaan nih…………KAKI dan TANGAN tu KERA KERA jaan dah jamin sampai MAMPOS (bahasa saja kasar, makna sama), pencen ada , kenaikan gaji tahunan, hospital 2nd class, bank bila2 jamin, dan bermacam insentif lagi.

Oit !, kami pun nak jadi kaki dan tangan juga, ada kelulusan setanding dengan penjawat2 sekarang juga, tapi nasib dan peluang tidak menyebelahi kami tambah2 tak ada KABEL, golongan kami ni tak laku GADAI kat BANK kalau takat ambil upah MENUKANG rumah jah, sebelah mata pun mereka tak pandang.

OiiT ! KERA KERA jaan sedar ke apa yang aku kata ni ?, memang wakil2 rakyat yang muda2 ni , tak pernah merasa PERIT JERIH orang2 yang tahap BURUH2 ni, umor 4 thn dah tadika, sekolah rendah, menengah, ipta s, oversea, degree , master, phd, bila diorang ada masa nak menyelami, perasaan2 orang tahap2 buruh, mereka masa sekolah di biayai oleh bermacam biasiswa, duit senangkan, tak pernah rasa susah, ini lah bila dapt jah jawatan tinggi dalam KERA jaan atau parti mula hidung tinggi dongak kelangit mengalahkan MAWAS.

0 comments:

Komen Terkini

lain lain artikel