Grab the widget 

Wednesday, December 02, 2009

Demo Dan NGO Haram Di SUK Polis Perlu Bertegas

Polis Kelantan memang mengetahui yang akan adanya demo itu, Ketua Polis Kelantan, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata “Pihak polis ada menerima permohonan pada jam 12 malam tadi tetapi ketika itu mana ada pejabat urusan dibuka sedangkan mengikut prosedur ia memerlukan sekurang-kurangnya tempoh tiga hari dan kita arahkan mereka menyerahkan memorandum itu serta bersurai dengan segera,” katanya ketika turut sama meleraikan keadaan demonstrasi yang hampir menimbulkan kekecohan, semalam.

wartawan

Sementara itu, wakil UMNO RASUAH yang mengetuai penyerahan memorandum dari Jemaah Prihatin Rakyat Kelantan tersebut, Johan Che Pa, berkata, setakat ini, NGO berkenaan ditubuhkan secara spontan (ad hoc atau HARAM).

Demo HARAM semalam sah di ketuai UMNO RASUAH, ramai ketua2 pemuda kawasan yang hadir, olih kerana UMNO RASUAH yang mengetuai nya Polis bertoleransi, walau pun sebelum ini pemuda PAS telah membuat laporan Polis.

Ramai kalangan ahli UMNO RASUAH aku kenal yang datang dari Kuala Krai, mereka diUPAH.

Kalangan wartawan Media perdana seperti di programkan semasa menemuramah peserta2 demo haram itu, bila di ajukan soalan berkaitan dengan isu royalty petroleum, wartawan2 cabut lari dan usung kamera nya.

Demo haram semalam juga mengganggu pekerja2 dan orang awam yang berurusandi dalam komplek kota darul naim yang keluar masuk, di mana terdapat beberapa pejabat2.

baca laporan berkaitan disini

0 comments:

Komen Terkini

lain lain artikel