Grab the widget 

Monday, November 23, 2009

SPR Berlagak Peguam Dan Pakar Ekonomi

"Mengikut undang-undang, menguruskan pilihan raya merupakan tanggungjawab biasa SPR dan suruhanjaya ini tidak merujuk mana-mana undang-undang kes untuk menyokong hujahnya," kata Hakim Alizatul Khair Osman Khairuddin. Dalam penghakimannya pada 23 November, 2009, berkaitan permohonan SPR  Dapat Perintah Tangguh Laksana Keputusan Kekosongan Kerusi Kota Siputeh.

Akhir2 ini SPR sudah melampau berlagak lebih dari tanggungjawab asas nya, kini seolah2 peguam yang mewakili UMNO BN RASUAH, dengan hujah dan  alasan mengenai implikasi kewangan jika di adakan PRK, ape ni ? SPR ni pakar ekonomi ke atau peguam ubnRM ?, ini sudah dikira melampaui tugas yang di pertanggujawabkan.

Begitu juga kemelut yang berlaku di Perak, gara2 tidak profesional SPR yang menyebabkan bercelaru, undang2 letak di kepala lutut, 100 hakim bagi kes yang sama,100 juga keputusan nya berbeza, ei !. pening aku, berapa jenis peraturan la yang ada di 1M’sia ni, mana 1 yang betul, bolih di percayai dan diharapkan keadilan nya.  baca lapuran bernama

0 comments:

Komen Terkini

lain lain artikel